Skin care

Must have top 5 voor je huid!

Iedere huid anders en dit vraagt om een persoonlijk verzorgingsplan. Dit maakt het er niet makkelijker op als je tussen de honderden potjes verzorgingsproducten, probeert een geschikt product voor jouw huid te vinden. Toch zijn er een aantal basisproducten die zorgen voor een perfecte huidverzorging. Meer of minder is echt niet nodig!

Een cleanserlotion, exfoliantmoisturizer en zonnebrandcrème 

CleanserEen goede reiniging is de basis

Voor het reinigen van gezicht & decolleté kies je voor een mild reinigend product. Belangrijk is dat agressieve ingrediënten zoveel mogelijk vermeden worden, zoals: alcohol, parfum of niet- natuurlijke oliën. 

Gebruik een cleanser zowel in de ochtend als in de avond, om niet alleen make-up resten maar ook afvalstoffen van de huid te verwijderen.

Lotion

Na de reiniging kan je gebruik maken van een lotion. Dit verfrist de huid en zorgt ervoor dat de laatste restjes make-up en cleanser verwijderd worden. Daarnaast kan je bijvoorbeeld kiezen voor een lotion met kalmerende- of ontstekingsremmende ingrediënten of extra antioxidanten. 

Ook hierbij is het belangrijk dat je agressieve ingrediënten zo veel mogelijk vermijdt. Anders doet het meer kwaad dan goed voor de huid en dat wil je niet!

Must have top 5 voor je huid!

ExfoliantHello new glow

Hoewel de meeste mensen nog wel een cleanser in het badkamerkastje hebben staan, gaat dit niet op voor een exfoliant. Mogelijk vraag je jezelf af wat dit woord betekent. Een exfoliant maakt je huid dunner. Dit product zorgt ervoor dat dode huidcellen oplossen, waardoor je huid gaat stralen. Weg doffe en vale huid! 

MoisturizerVocht is de basis

Om je huid er gezond en stralend uit te laten zien is er vocht nodig. Een moisturizer helpt om vocht in de huid te houden en de huid te beschermen. In tegenstelling tot wat alle reclames ons doen geloven, laat het geen rimpels en lijntje verdwijnen…… maar een goed verzorgde huid ziet er wel gladder uit!

Zonnebrandcrème: De heilige graal in beautyland

De laatste stap voor een goede gezichtsverzorging, maar wel de allerbelangrijkste als het gaat om huidveroudering tegengaan. Dit product zou je iedere dag moeten gebruiken, het hele jaar door. UV straling is voor 90 procent de veroorzaker van huidveroudering en daarnaast de boosdoener van heel veel andere huidproblemen. Daarmee mag gerust gezegd worden dat zonnebrandcrème de nummer 1 anti-rimpel crème is.

Share